Hruška s čokoládou a zmrzlinou

20. července 2009 v 19:08 | Eliss |  Recepty
Hruška s čokoládovou omáčkou

Hruška s čokoládovou omáčkou

Sladká hrušková bomba - i tak by se dala nazvat tato delikatesa!
Ingredience
  • 4 hrušky
  • 100 g čokolády
  • 0.5 dl karamelové polevy
  • 1 lžíce pokrmového tuku
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 4 kopečky zmrzliny
  • skořice
  • hřebíček
  • rum

snadné

70 minut

4 osoby

dostupné


Návod k přípravě
Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Společně se směsí skořice, hřebíčku a trochou rumu vaříme v páře (v parní troubě) podle velikosti asi 30 minut. Čokoládu rozpustíme spolu s pokrmovým tukem a opražíme mandle. Hrušky naplátkujeme tak, aby plátky zůstaly nedokrojené, a rozložíme na talíř. Podáváme teplé s čokoládovou a karamelovou omáčkou, posypané mandlemi a jako doplněk přidáme kopeček zmrzliny.

Tip na závěr: Vhodná zmrzlina je vanilková, oříšková nebo i citronová.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama