Grilovaný losos na víně

9. července 2009 v 9:47 | Eliss |  Recepty
Grilovaný losos na víně

Letní atmosféru vám přivodí vynikající grilovaný losos polévaný bílým vínem.

Ingredience
  • olivový olej
  • 80 g červené cibule
  • 200 g rajčat na plátky
  • 100 ml bílého vína
  • 1 ks natur bujon bylinkový
  • 600 g brambor nakrájených na plátky
  • 60 g sýru Cheddar
  • bazalka
  • 500 g lososa bez kostí a kůže
  • sůl
  • citronová šťáva
Návod k přípravě
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s plátky rajčat. Zalijeme bílým vínem, přidáme bujon a na mírném ohni prohřejeme. Plátky brambor povaříme v mírně osolené vodě cca 10 minut. Poté scedíme a necháme částečně vychladnout. Zapékací misku vymažeme olejem, naskládáme polovinu brambor, na ně rozložíme rajčata i se šťávou, posypeme cheddarem a nasekanou bazalkou a zakryjeme zbytkem brambor. Na brambory položíme plátky lososa, které jsme osolili a pokapali citronovou šťávou. Vložíme pod gril, předem vyhřátý na 180 °C, a grilujeme 10 minut. Při servírování zdobíme bylinkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama