Domácí čokoláda

22. července 2009 v 14:59 | Eliss |  Recepty
Množství : pro 4 osoby
Doba přípravy: 10 min Hotovo za: 20 min Ingredience: 50 g kakaa, 250 g cukru-moučky, 250 g tuku Ceres, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobové moučky Příprava: V pánvi rozpustíme tuk. Všechny ingredience smícháme na papíru, dáme do cedníku a pomalu přesíváme do rozpuštěného tuku. Potom směs odstavíme z plotny a necháme chvíli ztuhnout a přidáme 1 polévkovou lžíci rumu. Směsí pak naplníme formičky a necháme v chladu ztuhnout.
http://www.rsc.org/images/chocolate-250_tcm18-35767.jpg

Aztécká čokoláda

Ingredience:

Mléko, polovina množství scezené zrnkové kávy, cukr krupice, celá skořice, muškátový oříšek, hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření.

postup:

Mléko svaříme s cukrem a skořicí, přidáme scezenou zrnkovou kávu a trošku muškátového oříšku. Vyjmeme skořici, přisypeme strouhanou čokoládu a za stálého míchání svaříme, až se čokoláda rozpustí a pěkně začne pěnit. Podáváme teplé, ne horké.

poznámka: Recept je orientační, bez udání přesných dávek

Bílá čokoláda
Ingredience: 250 g ztužený tuk, 160 g sušené mléko nebo Sunar, 160 g cukru Příprava: Zpracujeme vše ve vodní lázni. Můžeme použít jako čokoládu do formiček, ale také se dá použít i jako poleva na vánoční cukroví. Domácí čokoláda 2 Ingredience:1 100% tuk, 150 g cukru moučka, 100 g sušeného mléka, 60 g kakaa, lentilky, oříšky či mandle Příprava:Tuk rozpustíme a vmícháme ostatní přísady (kdyby mléko dělalo žmolky, rozmixujeme hmotu šlehačem). Nalijeme do formiček od bonboniéry, které jsme vypláchli studenou vodou a na dno dali oříšek (nejlépe lískový oříšek) či lentilku (může se rozpíjet barva, ale chutná dobře). Necháme dobře(!) ztuhnout a vyklopíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama